16 דרכים בהן הורים מצמצמים את תודעת השפע של הילדים

שתפו מכאן:

שנים האחרונות חקרתי לעומק את נושא התפתחות התודעה אצל ילדים והורים, והופתעתי לגלות שהרבה דברים שהורים עושים, מתוך כוונה טובה, יכולים להפחית את תחושת השפע של ילדיהם. לרוע המזל, רבים מאיתנו גדלו עם חוסר מודעות לנושא, ולעתים קרובות אנחנו מעבירים את האמונות המגבילות הללו לילדינו.
לשמחתי בשנים האחרונות מתחילה להתעורר מודעות לחשיבות של פיתוח תודעת שפע אצל ילדים, ועם זה הורים רבים לא מודעים ל-21 הדרכים השונות שבהן הם מצמצמים ומגבילים, באופן לא מודע, את תחושת השפע של ילדיהם.

תודעת שפע היא מצב שמאפשר לנו להתמקד בצורה חיובית במה שיש לנו ובמה שאפשרי עבורנו, במקום להתמקד במה שחסר. אנשים וילדים שחיים בתודעת חסר הם כאלה שיש להם קונפליקט עם החיים, הם חשים שאין להם מספיק, הם חוששים מהעתיד ובהווה מוצאים עצמם בתחושה שמה שהם ומה שיש להם זה לא מספיק טוב.
תהליך של יצירת תודעת שפע הוא תהליך של שחרור מאמונות מגבילות, פחדים ודאגות, ובחירה לחיות במציאות מאפשרת שמרחיבה את האפשרויות לכל אדם.
כדי לגדל ילדים שחיים עם תודעת שפע יש הורים שעוברים תהליכים שונים כדי להרחיב את תודעת השפע שלהם עצמם. וזה יכול להיות מאד מאתגר עבור ההורים, כי התהליך הזה דורש התמודדות עם פחדים ודפוסי חשיבה מושרשים עמוק מהילדות.
עם זאת, הניסיון שלי מלמד שזה חיוני עבור תהליכי התפתחות וחיזוק תודעת השפע על פני תודעת החסר כדי להגביר את ההצלחה והאושר של ההורים והילדים כאחד.
לא רק ההצלחה והאושר של הילדים חשובים כאן, כי תודעת חוסר השפע פוגעת בביטחון של הילדים ובהערכה העצמית של הילדים ולעיתים מובילה לעימותים עם בני גילם ואחיהם, כי הם מאמינים שהם לא מקבלים אהבה והערכה שאחרים סביבם זוכים לה.

מהן 16 הדרכים בהן הורים עלולים לצמצם את תודעת השפע של ילדים?

ריכזתי עבורכם 16 דרכים שבהן הורים עשויים לצמצם את פיתוח תודעת השפע של ילדים כדי שתדעו ממה להימנע:
1. נותנים לדפוסי העבר לנהל אותנו: כולנו מנוהלים באופן לא מודע על ידי דפוסים שלמדנו כשהיינו ילדים וזה מחלחל לכל תחום בחיים שלנו כמו גם להורות שלנו. לרוב אנחנו לא עוצרים לרגע לחשוב אם הדפוסים אלה בכלל מתאימים לנו בתור בוגרים והאם הם עדיין מתיישבים עם הערכים והמטרות שלנו היום. כאשר אנחנו מתנהלים כך עם הילדים שלנו אנחנו בעצם מעבירים מדור לדור את הדפוסים המגבילים והאמונות המגבילות הללו ובכך לצמצם את תפיסת השפע של הילדים שלנו.

2. אומרים דבר אחד ועושים דבר אחר: כשאנחנו כהורים מעבירים מסרים לא עקביים באמצעות המילים והמעשים שלנו, הילדים עלולים להתבלבל לגבי מה שבאמת חשוב. זה יכול לערער את האמונה שלהם בשפע וליצור רגשות שליליים לגבי הצלחה, מסוגלות ושפע בכל תחום, החל מהתחום האישי, והמשך ללימודי, חברתי וכלכלי.

3. הגבלה והטלת איסורים רק כי “ככה זה”: מי שעוקב אחרי יודע מה דעתי על גבולות, זה משהו שמתאים למדינות, במערכת יחסים של משפחה מה שמתאים זה להגדיר שוב ושוב מסגרת פעולה שבתוכה מותר לפעול ומחוצה לה זה משהו שאנחנו לא נקבל. זו גישה שמתבוננת אחרת לגמרי על נושא הגבולות לילדים ומחפשת מקום להרחיב את האפשרויות של הילדים במקום לצמצם אותם. הטלת כללים והגבלות נוקשים עלולה לגרום לילדים לחוש הגבלה בפעולות ובמעשים שלהם מה שמונע מהם לבחון אפשרויות חדשות. זה יכול להגביל את תודעת השפע שלהם ולהגביל את הפוטנציאל שלהם.

4. שליחת מסרים כפולים לגבי כסף: אם אנחנו עוסקים בתודעת שפע הרי שכסף והמסרים סביבו הם גם נושא קריטי להתבונן בו. יש הורים שמדברים עם הילדים על כסף אבל בהקשרים שליליים. למשל שכל מי שעשיר ומצליח הוא נוכל ומצד שני גם לאותם הורים יש רצון לחיות ברווחה כלכלית. מסרים מעורבים כאלה עלולים לערער את אמונת הילדים בזכות שלהם לחיות חיים של שפע. זה יכול להוביל לאמונות מגבילות ולתחושות שליליות לגבי כסף והצלחה.

5. אמונות מגבילות לגבי תקרות וקירות זכוכית: בואו נשים את זה על השולחן, לכולנויש אמונות לגבי תקרת הזכוכית של השכר שלנוושל ההצלחה שלנו ואנחנו לא אחת נתקע במקום ברמה הכלכלית ומישורים נוספים. אבל יש דרכים להרחיב בהדרגה את המרחב של האמונה בדברים שאנחנו כן יכולים להשיג. הורים שנאחזים באמונות המגבילות שלהם לגבי תקרות זכוכית בגלל השכלה, מוצא, גיל, מין, מצב משפחתי, מעמד או מכל סיבה אחרת יוצרים מצב בו הם מגבילים את תודעת השפע של ילדיהם. הם מעבירים מסר במודע ולא במודע שההצלחה מוגבלת על ידי גורמים חיצוניים ולא תלויה בהם עצמם. זה יכול לערער את תחושת האפשרות שלהם ולהגביל את הפוטנציאל שלהם.

6. צמצום האפשרויות: מכירים את זה שהילדה רוצה לעסוק במוזיקה או בלט וההורים אומרים לה שזה נחמד לתקופת הילדות אבל זה לא פרקטי מספיק וצריך ללמוד משהו אחר בנוסף. רק לאחרונה ראיתי את הסרט של סטיבן שפילברג על הילדות שלו. הוא היה מאד נלהב לגבי קולנוע וצילם סרטים ממש מנערותו. ההורים שלו אהבו מאד את התחביב שלו ותמכו בו אבל מבחינתם זה היה רק תחביב ולא נחשב למקצוע פרקטי ולכן ציפו שהוא יזנח את התחביב באוניברסיטה. למזלו התשוקה שלו לקולנוע גברה והוא היום אחד היוצרים הפורים ביותר בעולם וכמובן שזה מלווה גם בהצלחה כלכלית.
הורים שמגבילים את הבחירות של ילדיהם ומזהירים אותם שלא לפתח ציפיות לגבי עיסוק בתחומים שהם אוהבים למעשה מגבילים את תודעת השפע של הילדים. זה יכול ליצור רגשות שליליים לגבי הפוטנציאל שלהם ולהגביל את ההזדמנויות שלהם לצמיחה והצלחה.

7. מתן דוגמה אישית לחוסר: כשהורים מדברים על האמונות השליליות שלהם לגבי שפע ומדברים על החסרונות שלהם עצמם בצורה תדירה בלי להדגיש את החוזקות והיתרונות, הם יכולים להגביל את תודעת השפע של ילדיהם. זה יכול ליצור אמונות מגבילות ותחושות שליליות לגבי הבטחון העצמי, כל מה שנוגע לכסף והצלחה אישית.

8. ביקורת על ילדים: ביקורת שלילית עלולה לשחוק בהדרגה את ההערכה העצמית של הילדים ולהגביל את תחושת השפע והפוטנציאל שלהם.

9. אי מתן חיזוקים חיוביים : יש הורים שמאמינים של עידי ביקורת הם עוזרים לילדים שלהם להשתפר. מחקרים מוכיחים שזה בדיוק ההפך, ביקורת מתמשכת נתפסת על ידי ילדים, בעיקר בגילאים הצעירים, ככשלון אישיותי שלהם ובמקום לשפר את התנהגויות שלהם, לאט לאט הדבר הזה פוגם בתחושת המסוגלות ובבטחון שלהם להרבה שנים קדימה. יש הורים שמתקשים להכיר בהצלחות של הילדים ולא מציינים אותם ודרך זה ההורים יכולים להגביל את תחושת השפע והפוטנציאל של הילדים.

10. התמקדות בחוסר במקום בשפע: אם רק היה לי, חבל שאין לי, כן זה טוב אבל חסר לי עוד… אלה ביטויים שדרכם ניתן לזהות תפיסת חסר. אלה ביטויים של הורים שמתמקדים במה שאין להם, במקום במה שיש להם, וזה יכול לייצר תחושת מחסור אצל הילדים.

11. פרפקציוניזם מוגזם – כשהורים מצפים מהילדים שלהם להיות מושלמים או לבצע כל פעולה שהם אמורים לבצע בשלמות הדבר עלול ליצור ציפיות לא מציאותיות ולהגביל את תחושת השפע והפוטנציאל של הילדים.

12. חוסר תמיכה בחלומות ובמטרות של ילדים: לפעמים החלומות של הילדים שלנו הם בדיוק הדבר שהם צריכים לעסוק בו כדי להרחיב את התודעה שלהם לאפשרויות הקיימות. הורים שחוששים שהילדים יתאכזבו אם החלומות שלהם יתנפצו, הרבה פעמים מנסים “להוריד אותם לקרקע” במקום לעודד אותם לנסות ולהתגבר על הכישלונות שתמיד יש בדרך. זה יכול להגביל את תחושת השפע ואת היכולת לממש את הפוטנציאל של הילדים כי הם חשים שהשאיפות שלהם אינן חשובות או שהן לא ניתנות להשגה.

13. חינוך פיננסי מוגבל: יש הרה הורים שבעצמם לא עוסקים בפיננסים שלהם ולא טורחים להרחיב את הידע שלהם בתחום. שלא לדבר על הרבה מאד אנשים שפשוט מפחדים לעסוק בתחום. ואם לא מלמדים את הילדים מגיל צעיר לעסוק בלמידה של התחום הפיננסי (לפחות של הבסיס שלו) הילדים עלולים לגדול ולהפוך גם הם למבוגרים שלא נוגעים בפיננסים. אם מגבילים או מתעלמים מחינוך לניהול כסף ואוריינות פיננסית זה מוביל לפגיעה בתחושת השפע ומיצוי הפוטנציאל שלהם.

14. אי הכרה בהצלחות: הורים שלא חוגגים את ההצלחות של הילדים שלהם במשפט חיובי, בחיוך, בעידוד, מובילים להגבלת תחושת השפע של הילדים.

15. תסמונת המתחזה: זה נכון, כולנו חווים פחדים ורובנו מונעים על ידי אמונות שמגיע לנו פחות ממה שיש לנו. זה נקרא תסמונת המתחזה. פעם אפילו קראתי ראיון על אילנה דיין שאמרה שהיא עצמה סובלת מתסמונת המתחזה וחוששת מהרגע בו יעלו על זה שכל מה שהיא זה בלוף. והרבה אנשים חיים בחשש להציג את דמותם האמיתית אחרת יעלו על זה שהם לא באמת כל כך שווים ומוצלחים וראויים לאהבה. ונחשו מה קורה לילדים של הורים כאלה? נכון, הם עצמם מאמצים תפיסה זו וזה בא לילדי ביטוי בתודעת השפע שלהם שמוגבלת על ידי חששות ופחדים ש”יעלו עליהם” ויחשפו את הפנים האמיתיות שלהם.

16. השוואה ילדים לאחרים: הורים שמרבים להשוות את ילדיהם לאחרים (כשההשוואה הי א לרעת הילדים שלהם) יכולים ליצור תחושת תחרות שפוגעת בביטחון העצמי ובתחושת השפע שלהם. לאורך השנים הילדי האלה תמיד ישוו את עצמם בחסר לאחרים (אחים או חברים או מכרים) ויחיו בתחושה שהם לא מספיק טובים.

אז מה ניתן לעשות כדי להעצים תודעת שפע לילדים?

בררר… רק מלכתוב את כל אני מצטמררת ומתמלאת הבנה שאני אעשה הכל כדי לחזק את תודעת השפע של הילדים כדי להרחיב את האפשרויות שלהם בחיים. תודעת שפע, בניגוד לתודעת החסר, היא מצב בו אנחנו מתמקדים במה שיש לנו באופן חיובי ומקדם, אנחנו מתמקדים במה אפשרי ובמגוון האפשרויות שיש לנו,
בניגוד לתודעת חסר שבה אנחנו בעיקר רואים את מה שאין, את מה שקשה וחסר לנו.

תודעת שפע היא למעשה התחושה שיש לי את כל מה שאני צריך או צריכה: אהבה, מערכות יחסים טובות ומקדמות, כסף, הערכה, ביטחון ועוד…
בשנים האחרונות הולכת ועולה המודעות לחשיבות של אימוץ תודעת שפע על מנת להצליח לחיות בשפע אמיתי והמון אנשים מחויבים לתהליכים של העצמת והגדלת תחושת השפע שלהם.

זה תהליך שבו אנחנו פושטים מעלינו המון אמונות מגבילות, תהליכי חיים מגבילים, זיכרונות של חוסר, פחדים וחששות שלא משרתים אותנו ביום יום שלנו ובכל יום מחדש בוחרים לחיות בשפע.
זה תהליך שמצד אחד מצמיח אותנו ומצד שני מאתגר אותנו.
האתגר הזה מתעצם אצלנו כהורים כי שם עולים המון פחדים, חששות, דאגות, רצון לגונן והמון אוטומאטים שמקובעים אצלנו בתת ההכרה שלנו.
זאת אומרת שאנחנו כאנשים בוגרים עושים עבודה מעמיקה כדי לפתח את תודעת השפע שלנו ולפעול לפי כללי השפע, ואנחנו כהורים מודעים לכך שתודעת שפע, אמונות ומחשבות הן דבר קריטי להצלחה ולאושר בחיים שלנו ושל הילדים שלנו.
אבל בפועל, בחיי היום יום יחד עם השיגרה השוחקת והאוטומאטים המחשבתיים שפוקדים אותנו אנחנו לא תמיד יודעים איך ליישם את זה הלכה למעשה עם הילדים.
המון הורים שואלים את עצמם כל הזמן:
איך מה שאני אומר או אומרת, מה שאני עושה וחושב משפיע על הילדים שלי?
מה אני יכול או יכולה לעשות על מנת לאפשר להם לפתח תודעת שפע, אמונות מקדמות ויצירת תשתית של התנהלות כלכלית מעצימה ומפתחת בהווה ובעתיד?

החיפוש הזה הוביל אותי למציאת תשובות מרגשות מאד בנושא ואת כל הידע שאספתי החלטתי לרכז הכל עבורכם בערכה אחת מעמיקה ומקיפה להעצמת תודעת השפע להורים ולילדים.

באמצעות הערכה תבינו:
– מהו הגורם מספר 1 שמשפיע על תחושת השפע של ילדיכם?
– מה היא תודעת שפע- ומדוע כל כך חשוב לפתח אותה כבר בגיל צעיר?
– מתי חשוב להציב גבולות ומתי לחנך לתודעת שפע? איך לאזן בין גבולות לתודעת שפע

זוהי ערכה שכוללת:
1. הדרכה מעמיקה בת שעה וחצי עם כלים פרקטיים יומיומיים לשימוש מיידי ליצירת תודעת שפע לילדים
2. שני קבצי MP3 לחישות לילה להעצמת ילדים להעצמת תודעת שפע (קובץ לבנים וקובץ לבנות). כך נוכל להגיע ישירות לתת המודע של הילדים ולהטמיע שם אמונות חיוביות לגבי השפע ומגוון האפשרויות של הילדים ולעקור משם את האמונות המגבילות שכבר התחלנו לטעת בהם
3. קובץ MP3 של לחישות לילה להעצמת תודעת שפע להורים

העלות של הערכה הינה 874 ש”ח אולם בימים הקרובים החלטתי לפנק אתכם בהטבה מיוחדת כך שכל ההשקעה שלכם בערכה היא 97 שח בלבד!
אם חשוב לכם להבין מה אפשר לעשות אחרת כבר היום כדי לאפשר לילדים וגם לכם לחיות חיי שפע מתוך תודעת שפע זו ההזדמנות שלכם להתחיל לחולל את השינוי כבר עכשיו.
לכל הפרטים החשובים על הערכה להעצמת תודעת שפע מקליקים כאן עכשיו


שתפו מכאן:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.